TV: This is Hultsfred reser sig efter tungt år

I Hultsfred är stämningen återigen hög efter glädjebeskedet.

Uppdaterad: 8 april, 2016 13:34

Ett vite på 45 000 kronor var nära att knäcka This is Hultsfred men nu är det klart att festivalen kommer tillbaka i sommar, för fjärde året i rad.

Förra året slogs det publikrekord på den lilla uppstickarfestivalen This is Hultsfred. 1 800 personer kom för att se artister som Dia Psalma, General Knas, Pale Honey och Karin Park.

 

Men samtidigt fick festivalen ett tungt besked. Miljö- och byggnadsnämnden på Hultsfreds kommun meddelade att festivalen slarvat med bullermätningarna och beslutade att överlämna ärendet till mark- och miljödomstolen med en begäran att ett vite på 45 000 kronor ska betalas av festivalen.

– Det kom som en chock. Men vi har brustit i vår kommunikation med kommunen. Det står klart och tydligt vad vi förväntas lämna för information och vi har missat en del, säger David Andersson, pressansvarig för This is Hultsfred.

Något beslut från mark- och miljödomstolen har ännu inte kommit.

– Men vi utgår från att vi kommer att bli tvungna att betala vitet. Först var det väldigt tungt för oss men vi tänker lära oss av misstaget och nu är vi eld och lågor över att arrangera festivalen igen. Vi börjar om från noll, säger David Andersson.

De första två åren arrangerades This is Hultsfred i juni och i maj. Förra året flyttades festivalen till augusti och så blir det även i år, musikfesten hålls den 19 och 20 augusti.

– Det är en månad vi tycker om. Vi vill avsluta festivalsäsongen, säger David Andersson.

Inga artister är släppta än men tanken bakom uppställningen är densamma som förut.

– Vi vill fortsätta vara en gräsrotsfestival för artister att kunna visa upp sig på.

Kommentarer inaktiverade.