Frans satsar på sommarturné

Upp till bevis. Frans Jeppson Wall måste nu visa att ha inte är ett one-hit-wonder! Foto: Maja Suslin/TT

Uppdaterad: 14 juni, 2016 12:03

Eurovision-äventyret är över och skolan är slut för terminen. Nu väntar turné och ny singel för Frans.

– Jag ser fram emot sommaren, säger han.

Frans Jeppsson Wall har haft det mest händelserika halvåret i sitt 17-åriga liv.

Han vann Melodifestivalen, fick en internationell jättehit med ”If I were sorry” och kom sedermera femma i Eurovision Song Contest — allt samtidigt som han pluggade för fullt på naturvetenskapliga programmet hemma i Ystad.

Nu har det gått ett par veckor sedan Eurovision-yran och förra veckan tog Frans sommarlov från plugget. Nu är han redo för nästa steg i artistkarriären.

– Jag ser fram emot nästa grej, göra musik, liveuppträdanden och allt det där. Jag är riktigt taggad, säger Frans.

fransturne

Fakta: TT

I sommar ger han sig ut på en stor turné runt om i landet. Premiären äger rum i Stockholm den 18 juni och för tillfället repar Frans för fullt med sitt nya band.

– Jag ser fram emot att få uppträda framför publik. Vi har också ett riktigt skönt band och allt håller på att falla på plats, det känns grymt bra, säger han.

En utmaning är dock hur konserterna ska läggas upp — än så länge har ju publiken bara hört en låt.

– Det är ett jäkla jobb. Som tur är har vi under hela Melodifestivaltiden haft en massa skisser på låtar så det enda vi behöver göra är att fixa klart dem. Men om ska man göra tio låtar live så får man också göra lite covers, säger Frans.

TT: Vilka covers ska du göra då?

– Jag kan avslöja att det blir både väldigt gammalt och ganska nytt så det är en bra variation. Det kommer att vara låtar som publiken kanske aldrig har hört men ändå känner igen.

Sedan kommer det också en ny singel. På självaste midsommarafton släpper Frans låten ”Young like us” och han lovar att publiken kommer att känna igen sig i det nya materialet.

– Definitivt. De flesta som har fått lyssna säger att det hörs att det är mina låtar så det är skönt, säger han.

Kommentarer inaktiverade.