Robin Williams hittad död i natt

Världen sörjer Robin Williams.

Uppdaterad: 12 april, 2017 18:37

Den folkkäre skådespelaren blev bara 63 år gammal. Nu sörjer skådespelarvärlden en förlorad kamrat och kollega.

Polisen i Marin County i västra Kalifornien fick larmsamtalet kring 18-tiden på måndagen: En man hade hittats medvetslös i sitt hem i staden Tiburon. Tillsammans med räddningstjänst ryckte de ut till adressen och var på plats fem minuter efter larmsamtalet. Mannen som hittades på platsen identifierades som skådespelaren Robin Williams, det uppger delstatens polis i ett pressmeddelande. Hans liv gick inte att rädda. Klockan 18.02 dödförklarades han på platsen.

Senast Robin Williams sågs i sin och hustruns bostad var på söndagen. För bara två veckor sedan gratulerade han sin dotter på Instagram, då hon fyllde 25 år.

Polisen har startat en förundersökning för att utreda alla omständigheter kring dödsfallet. Misstanken i nuläget är självmord, men polisen säger att saken ska utredas och dödsorsaken är inte klar. På tisdagen startar en obduktion och även en toxikologisk undersökning.

Robin Williams plötsliga död har också orsakat en känslostorm på Twitter. Beskedet slog ned som en bomb via sociala medier i natt – och reaktionerna lät inte vänta på sig. Bara minuter senare vällde hyllningarna in över Twitter. ”Människa, stor talang, skådespelarkollega och genuin själ”, skriver Steve Martin.

Skådespelaren Ben Stiller har spelat in tre filmer i serien ”Natt på museet” med Robin Williams. De träffades första gången när Stiller var 13 år och en beundrare av den redan då etablerade Williams. Han skriver att det är omöjligt att beskriva på Twitter hur stort hjärta, hur stor själ och hur stor talang skådespelaren hade. Men han gör ändå ett försök.

– Hans hjärta var så stort och även om man inte kände honom så utförde han sitt arbete i samma anda, så att vi alla kunde känna det.

Se några av Robin Williams mest älskade roller nedan!

Kommentarer inaktiverade.