Nu utreder polisen Robin Williams död

Uppdaterad: 7 april, 2017 15:39

NEW YORK: Robin Williams har under åren talat öppet om sitt missbruk och sina depressioner. Polisen i Kalifornien misstänker självmord – men har startat en utredning kring vad som orsakade dödsfallet.

– Man står vid ett stup och tittar ner, och det är en röst, en liten tyst röst som säger hoppa. Samma röst säger ”bara en” … Och bara en för någon som inte tål det, det är ju inte möjligt, sa han till ABC News 2006.
Polisen i Marin County i västra Kalifornien fick larmsamtalet kring 18-tiden på måndagen: En man hade hittats medvetslös i sitt hem i staden Tiburon. Tillsammans med räddningstjänst ryckte de ut till adressen och var på plats fem minuter efter larmsamtalet. Mannen som hittades på platsen identifierades som skådespelaren Robin Williams, det uppger delstatens polis i ett pressmeddelande. Hans liv gick inte att rädda. Klockan 18.02 dödförklarades han på platsen.
Senast Robin Williams sågs i sin och hustruns bostad var på söndagen. För bara två veckor sedan gratulerade han sin dotter på Instagram, då hon fyllde 25 år.

 

Polisen har startat en förundersökning för att utreda alla omständigheter kring dödsfallet. Misstanken i nuläget är självmord, men polisen säger att saken ska utredas och dödsorsaken är inte klar. På tisdagen startar en obduktion och även en toxikologisk .
Entertainment Weekly kallade 1997 Robin Williams för världens roligaste nu levande person. Samtidigt var det ingen hemlighet att han tidvis kämpade med depressioner, nyligen åter drabbats.
Robin Williams har också talat öppet om sina med alkohol och kokain under åren. Han har bland annat varit på rehab i Oregon 2006, då efter att ha varit nykter i 20 år.
– Man står vid ett stup och tittar , och det är en röst, en liten tyst röst som säger hoppa. Samma röst säger bara en … Och bara en för någon som inte tål det, det är ju inte möjligt, sa han till ABC News 2006.

 

Familjen är i chock efter beskedet om Williams död.
– Det här en tragisk och plötsligt förlust. Familjen ber att få vara i fred medan de sörjer under den här mycket svåra tiden, säger talespersonen Mara Buxbaum enligt LA Times. Robin Williams plötsliga död har också orsakat en känslostorm på Twitter.
Beskedet slog ned som en bomb via sociala medier i natt – och reaktionerna lät inte vänta på sig. Bara minuter senare vällde hyllningarna in över Twitter.
”Människa, stor talang, skådespelarkollega och genuin själ”, skriver Steve Martin.

 

Skådespelaren Ben Stiller har spelat in tre filmer i serien ”Natt på museet” med Robin Williams. De träffades första gången när Stiller var 13 år och en beundrare av den redan då etablerade Williams. Han skriver att det är omöjligt att beskriva på Twitter hur stort hjärta, hur stor själ och hur stor talang skådespelaren hade. Men han gör ändå ett försök.
– Hans hjärta var så stort och även om man inte kände honom så utförde han sitt arbete i samma anda, så att vi alla kunde känna det.
– Hans inverkan på världen var så positiv. Han gjorde så mycket gott för människor. Han fick mig och så många människor att skratta under väldigt lång tid, skriver Stiller.

 

Johnny Depp på twitter:
”Världen förlorade en fantastisk skådespelare och en extraordinär man i dag. Vila i frid, Robin Williams.”
Williams karismatiska talang väckte även känslor hos betydligt yngre kolleger i branschen.
”Vila i frid till en av de stora”, skriver Kim Kardashians syster Kendall Jenner.
Devisen

http://devisen.jmg.gu.se/2017/04/07/familjen-om-den-tragiska-forlusten/

Kommentarer inaktiverade.