Redaktionens favoritroller med Williams

Robin Williams, Good morning Vietnam, 1988

Uppdaterad: 7 april, 2017 15:48

Redaktionen har valt ut sina favoriter av alla de 78 filmer och serier Robin Williams spelat i.

Good Will Hunting

20-årige Will Hunting (Matt Damon) är överlägset smartast på MIT, men han jobbar där som vaktmästare. Efter en fängelsedom beordras Will söka upp psykologen Sean McGuire (Robin Williams). Sean känner igen sig i Will, då han själv genomgått liknande kriser, men trots detta har han svårt att hjälpa Will eftersom han inte vill öppna upp sig. Wills själsliga kaos blir inte bättre då han blir kär i Skylar (Minnie Driver).

Hook

Peter Banning (Williams) är en rik advokat med en kärleksfull hustru och två försummade barn. Hela familjen åker till London för att hälsa på hans hustrus mormor Wendy, som tog hand om Peter när han var föräldralös. En kväll blir hans barn kidnappade och samma kväll får han träffa den lilla fen Tingeling. Hon säger till Peter att han är Peter Pan och att det är hans ärkefiende kapten Krok som har kidnappat hans barn. För att kunna rädda dem måste Peter bege sig till Landet Ingenstans och besegra kapten Krok med hjälp av de förlorade barnen.

Good Morning Vietnam

Robin Williams blev nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll och vann en Golden Globe. Adrian Cronauer (Robin Williams) är en discjockey som kommer till Saigon, Vietnam, som en frisk fläkt för civilbefolkningen, soldater och inte minst hans befälhavare. Detta är på både gott och ont. Han rungar ut sitt ”Gooood Moooorning, Vietnam!!!” på den militära radiostationen, där han fått arbete, och spelar de härligaste rock-klassikerna någonsin.

Döda poeters sällskap

Den egensinnige läraren mr Keating lär sina elever att gå sin egen väg och att genom poesin komma närmare skönheten och meningen med livet. Men att bryta mot reglerna och strunta i traditionerna på en ärkekonservativ amerikansk privatskola är inte problemfritt.