MISSTÄNKER SJÄLVMORD

Williams stjärna på Hollywood Walk of Fame. FOTO: AFP

Uppdaterad: 3 april, 2017 14:07

NEW YORK. Skådespelaren Robin Williams, 63, har hittats död. Polisen i Kalifornien misstänker självmord – men har startat en utredning kring vad som orsakade dödsfallet.

Robin Williams har under åren talat öppet om sitt missbruk och sina depressioner.

 

– Man står vid ett stup och tittar ner, och det är en röst, en liten tyst röst som säger ”hoppa”. Samma röst säger ”bara en” … Och bara en för någon som inte tål det, det är ju inte möjligt, sa han till ABC News 2006.

 

Polisen i Marin County i västra Kalifornien fick larmsamtalet kring 18-tiden på måndagen: En man hade hittats medvetslös i sitt hem i staden Tiburon.

 

Här är en bildtext.

Tillsammans med räddningstjänst ryckte de ut till adressen och var på plats fem minuter efter larmsamtalet. Mannen som hittades på platsen identifierades som skådespelaren Robin Williams, det uppger delstatens polis i ett pressmeddelande. Hans liv gick inte att rädda. Klockan 18.02 dödförklarades han på platsen.
Senast Robin Williams sågs i sin och hustruns bostad var på söndagen. För bara två veckor sedan gratulerade han sin dotter på Instagram, då hon fyllde 25 år.

 

Polisen har startat en förundersökning för att utreda alla omständigheter kring dödsfallet. Misstanken i nuläget är självmord, men polisen säger att saken ska utredas och dödsorsaken är inte klar. På tisdagen startar en obduktion och även en toxikologisk undersökning.

Kommentarer inaktiverade.